2024_05_26_13_52_Urban Walk Groningen_ Sjoerd _2006

2.500 wandelaars op ontdekkingstocht door Groningen

Op zondag 26 mei barste het feest weer los in Groningen! Bijna 2.500 enthousiaste deelnemers stonden om 09.00 uur aan de start van de Urban Walk Groningen. Dit wandelavontuur bracht wandelaars door middel van een korte route van 12 km of een lange route van 20 km langs en door prachtige plekken in de stad.

Vanaf 08.30 uur konden de deelnemers hun wandelkaart ophalen op het evenemententerrein op de Ossenmarkt. Vlak voor de start werd er een cheque overhandigd aan het Nationaal MS Fonds, want met alle donaties en actiepagina’s is er maar liefst €7.141 opgehaald. Een prachtig bedrag dat ten goede komt aan het onderzoek van dr. Wia Baron in het UMC Groningen.

Nadat om 09.00 uur het startsein werd gegeven, begonnen alle enthousiaste wandelaars vrolijk aan hun ontdekkingstocht. Dit jaar waren er maar liefst 14 locaties die hun deuren openstelde voor de Urban Walk Groningen: 9 locaties op de korte route en 5 extra locaties op de lange route.

Na de Synagoge werd al direct de eerste stempel gezet in het Stadhuis. Hier bewonderden de deelnemers de trouwzaal voordat zij hun weg vervolgden richting de Oosterpoort en EMG Faktors. Vlak voor de splitsing ontvingen alle deelnemers een heerlijk bakje koffie van sponsor Tombola vlakbij de Witte Zwaan.

Na de splitsing wandelden deelnemers van de lange route richting Studio Waak en Skatepark Colosseum. Bij het Le Roy Huis ontvingen zij hun tweede stempel, dat samen met Zerofifty sport & fights en Sportcentrum Kardinge, de extra lus voor de lange route compleet maakte.

Terwijl de deelnemers van de lange route verder gingen op hun avontuur, liepen deelnemers van de korte route alvast door naar Voedselbank Groningen. Een locatie waar beide routes ook weer samen kwamen. Na Stichting Toentje mochten deelnemers het planetarium van DOT bewonderen voordat zij hun laatste stempel ophaalden bij Het Paleis en daarna de weg naar de finish inzette.

Urban Walk Series
De Urban Walk Groningen is onderdeel van de Urban Walk Series. Een reeks van wandelevenementen in Haarlem, Den Haag, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Breda. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat deze steden te bieden hebben. Na deze editie van de Urban Walk Groningen staat de Urban Walk Rotterdam op zondag 29 september als eerstvolgende walk op de agenda. Kijk op www.wearewalking.nl voor een volledig overzicht van alle komende wandelevenementen in 2024.

              

 

Deel dit bericht

Meer nieuws